VERZORGING WIMPEREXTENSIONS

 

Je wimpers hebben een groeicyclus en zullen zich één keer in de twee maanden vernieuwen. Een wimperextension blijft dus één tot drie maanden zitten, maar dit kan ook variëren met enkele weken. Om mooie volle wimpers te behouden, adviseer ik om iedere 3 tot 4 weken een opvul behandeling te nemen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om het gewoon voor 1 keer te doen als je bijvoorbeeld of vakantie gaat, trouwt, voor feestjes enzovoort.

 

Te vermijden 24 uur na applicatie:

Alle warmtebronnen en vochtigheid zoals sauna, stoombaden, zwemmen, ogen reinigen of nat maken, oogcrèmes, zonnebank… De lijm heeft een volledige uithardingstijd van 24 uur.

Te vermijden voor behoud goed resultaat: mascara (zeker geen waterproof!), manuele en elektrische krultang, oogcrèmes op de wimpers, reinigingsproduct op basis van oliën.

Opgelet! GEEN wrijfbewegingen maken van links naar rechts of andersom. Enkel rollende bewegingen van boven naar beneden.

              

Wat kan wel?

Je kan blonde wimpers vooraf laten kleuren. Best geen mascara meer gebruiken, dit heb je ook niet meer nodig. Gebruik dan een héél zachte mascara enkel en alleen op de punten!

Permanente make-up moet VOOR de  wimperextensions  aangebracht worden en moet goed genezen zijn.

Lenzen of bril dragen is geen probleem.

Verzorging Wimperextensions:

Wrijf niet in je ogen

Wimpers voorzichtig schoonmaken met oogmake-up remover zonder olie erin of gewoon met water

Trek niet aan de wimpers

Verwijder nooit de wimpers zelf laat dit altijd in de salon doen. Ga het ook niet met olijfolie of andere olie proberen want dan breken je eigen wimpers af.

Uit elkaar kammen met een wimperborsteltje

Je krijgt na de behandeling deze informatie mee en je ontvangt een gratis wimperborsteltje

Diverse vragen over wimperextensions:

ZIJN WIMPEREXTENSIONS SCHADELIJK VOOR DE NATUURLIJKE WIMPER?

Extensions zijn niet schadelijk voor uw eigen natuurlijke wimpers! Het is echter wel belangrijk dat de wimperextensions op de juiste manier geplaatst worden in combinatie met de juiste materialen. De natuurlijke wimper zal niet beschadigd raken, tenzij deze met opzet eruit wordt getrokken terwijl de extensions vastzit.

ZIJN WIMPEREXTENSIONS GESCHIKT VOOR IEDEREEN?

Extensions zijn helaas niet geschikt voor iedereen. De wimperextensions worden gezet op uw eigen natuurlijke wimpers. Als iemand echter van nature geen of bijzonder weinig wimpers heeft, kunnen extensions niet gezet worden. Wanneer u hele dunne of broze wimpers heeft, kunnen wimperextensions ook niet altijd bevestigd worden. U kunt dit het beste navragen bij uw styliste, zij zal kunnen inschatten of extensions bij u mogelijk zijn.

IS HET OOK MOGELIJK OM BIJ MEZELF EXTENSIONS TE ZETTEN?

Het zetten van wimperextensions is een zeer nauwkeurige behandeling die professioneel dient te worden uitgevoerd. Het is daarom absoluut onmogelijk om bij uzelf extensions te zetten. Het is van groot belang voor een deskundige wimperstylist te kiezen.

KAN IK MET WIMPEREXTENSIONS DOUCHEN OF ZWEMMEN?

Wimperextensions zijn bestand tegen douchen, zwemmen, zon, zee, zweet en zelfs een keer naar de sauna is geen enkel probleem! De lijm waarmee de extensions geplaatst zijn is bijzonder sterk en waterproof. Ideaal voor vakantie en zelfs bij het sporten ziet u er op en top uit.

KAN IK MAKE-UP IN COMBINATIE MET WIMPEREXTENSIONS GEBRUIKEN?

Wimperextensions geven van zichzelf al een vollere uitstraling. De meeste mensen vinden het echter fijn om bij speciale gelegenheden en feestjes iets extra’s te doen. Blink heeft daarom mascara’s en eyeliners ontwikkeld speciaal voor gebruik met extensions. Vraag naar de Blink Noir Mascara en Blink Eyeliners bij uw salon.

 

Welke producten u ook in combinatie met extensions gebruikt, let erop dat deze op waterbasis zijn en niet op oliebasis! Olie lost de lijm op en is daarom funest voor wimperextensions!

HOE LANG DUURT EEN WIMPEREXTENSION BEHANDELING?

Een nieuwe set 1 op 1 wimperextensions plaatsen duurt ongeveer anderhalf tot 2 uur, afhankelijk van het aantal wimpers dat u heeft en de ervaring van de styliste. Let op: Als een wimperstyliste beweert dit veel sneller te kunnen, zet ze of heel weinig wimpers of gebruikt ze niet de juiste 1 op 1 methode!

WAT IS DE GEMIDDELDE LEVENSDUUR VAN WIMPEREXTENSIONS?

Eenmaal aangebracht gaan de extensions tot ongeveer 2 maanden mee. Doordat extensions aan uw eigen wimpers gelijmd worden, vallen ze samen met uw natuurlijke wimpers uit. De natuurlijke wimper groei-cyclus voltooid zich gewoonlijk elke 2 maanden. Door uw extensions goed te verzorgen met bijvoorbeeld een coating is de kans op vroegtijdig loslaten aanzienlijk kleiner.

HOE MOET IK WIMPEREXTENSIONS VERZORGEN?

Gebruik om de paar dagen een goede coating om de extensions te beschermen tegen: vuil, olie en stof. Coatings zorgen ervoor dat de extensions beter blijven hechten, doordat ze de wimperlijm beschermen.

Zorg er tot slot voor dat uw extensions niet in aanraking komen met olie-producten. Mascara’s, eyeliners en dergelijke op basis van olie zijn funest voor wimperextensions omdat deze de lijm aantasten.

 

 

 

 

Top

Natasha's Nails | fingers@hotmail.nl

UA-45193230-1